Rosalie Apituley

Product Design (BA)

Project

“Het bleef altijd onduidelijk voor me hoe de ijsberen op de Noordpool er iets aan zouden hebben als ik mijn licht uit zou doen.“
Met mijn werk heb ik een poging gedaan de abstracte wereld van energie tastbaar te maken. In onze dagelijkse omgang met energie, hebben nauwelijks een gevoel bij waar de energie vandaan komt, of hoeveel het eigenlijk is. Dit heb ik geprobeerd tastbaar te maken door de beweging die ik bij de analoge elektriciteitsmeter uit de meterkast zo mooi vond, in objecten te verwerken waar we dagelijks interactie mee hebben. Hiermee kunnen we als het ware terug naar een ‘prepaid’ systeem dat ons weer de mogelijkheid geeft gevoel te krijgen voor hoeveel energie we dagelijks gebruiken.
Als ontwerper heb ik een kritisch oog ten opzichte van bestaande systemen en hou ik ervan complexe onderwerpen te ontrafelen, vaak over sociaal/maatschappelijke onderwerpen en over duurzaamheid. Ik hecht veel waarde aan de rol die humor kan spelen binnen ontwerp op de weg naar een meer regeneratieve toekomst.