Lilian van Daal

Startstipendium Stimuleringsfonds

Project

Lilian van Daal ziet zichzelf als een bemiddelaar tussen de niet vormgegeven wereld en de vormgegeven wereld. Hierbij experimenteert ze met nieuwe technologieën en materialen om dichter bij de originele of natuurlijke werkelijkheid te komen. Met haar werk streeft ze naar het creëren van nieuwe inzichten en probeert ze bij te dragen aan duurzamere productiemethoden. Ze gelooft in de oneindige bibliotheek aan oplossingen die de natuur te bieden heeft. Door vanuit een nieuw perspectief naar het ‘gewone’ te kijken, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Ze converteert het experiment naar bruikbare verbindingen, samenwerkingsverbanden en toepassingen.

Lilian van Daal (1988), studeerde in 2010 af aan de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN – Arnhem en in januari 2014 aan de Postgraduate Course Industrial Design aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst - Den Haag.

Lilian won de Publieksprijs van de Ontwerp en Innovatieprijs Gelderland, de Volvo Design Challenge 2015 en de Bio Art en Design Award 2016. Haar werk werd tentoongesteld in onder andere Milaan, Wenen, Madrid, Peru, Argentinie en Nederland. In 2017 is het werk ´Shapes of Sweden´ aangekocht door het Centre Pompidou in Parijs. Naast haar eigen werk heeft ze gewerkt voor Studio Drift, Feiz Desgin, Bleijh Concept & Design en StudioMOM.