Valerie van Zuijlen

Graphic Design (BA)

Project

Scrolling Into The Deep 
Een Desktop Film. 

Dit is een reis door mijn digitale verblijfplaats. De afgelopen jaren ben ik een relatie aangegaan met mijn computer. Iedere dag werd er een digitale wereld geopenbaard waarin ik werd meegesleept. Een nieuwe beeldtaal werd een tweede landschap waarin ik me bevond. Een landschap van software, ontstaan en ontworpen door een computer. 
De standaard binnen deze wereld wordt gekoppeld aan de standaard van mijn fysieke omgeving. Mijn gedachten worden afwisselend herladen door de digitale wereld én door de fysieke wereld. 

“If I would have a world of my own, everything would be nonsense. 
Nothing would be what it is. Because everything would be what it isn’t. 
And computer wise, what is, it wouldn’t be. 
And what it wouldn’t be, it would. You see?” – Alice in Wonderland 
 

Over

Hello, World! 
Als grafisch ontwerper heb ik een diepe fascinatie in de manier waarop technologie, vooral de digitale interface, zichzelf ontwikkeld als een iconische standaard, en de relatie die dit opwekt voor interpretatie van het gebruik. 
Door deze digitale interface van dichtbij te onderzoeken, en de grenzen te verkennen, probeer ik alle mogelijke functies te doorgronden (~outsourcing the media), en hierbij de mogelijkheid om een nieuwe connectie, als in een relatie met dit systematische platform te creëren, vooral in verhouding met de toegankelijkheid voor de gebruiker. 
Naast de digitale interface en de gebruikerscapaciteiten hiervan, vind ik de waarneming van de werkelijkheid en realiteit in metaforische zin interessant in relatie tot de digitale beeldtaal. 
Vanuit een strategisch perspectief probeer ik de volgende regel toe te passen in mijn werk: “Vals spelen is winnen”