Brekel & Strekel

Product Design (BA)

Project

Toen wij kinderen waren verfden we het tapijt met papa’s dure olieverf en stopten we vuurwerk in de magnetron. Maar de wereld is gevaarlijk geworden. In de zandbak loert de griep.
Al vanaf de geboorte wordt men geplaatst in een opvoedingsproject van ouders en maatschappij: Onze westerse wereld is een broeikas geworden voor overbeschermde mensen, die niet kunnen lopen zonder valdempende tegels, die elk wiskundig probleem kunnen oplossen maar niet voor zichzelf kunnen opkomen. 
We zien regelaars en adviseurs die ons ontdoen van eigen keuzes.
Als ontwerpersduo willen wij weer verleiden tot het nemen van risico’s. We willen lachen over onze angsten en vieren dat we vallen. We willen keuzevrijheid en het recht op falen. We willen uitdagen, besmetten en bevrijden.
Daarbij zetten we onze producten in als betekenisvehikels om op een humoristische manier de idiotie van de actualiteit te verbeelden.

Over

We balanceren tussen een nuchtere probleemoplossende blik en de hartstochtelijke wil om onvoorwaardelijk te dromen. We beminnen de hilariteit van het alledaagse en houden van een gezonde dosis zelfspot. Julia's gedachten vliegen rond, lopen door gaan alle kanten op, Lieke stopt, ruimt op en concretiseert.