Casper Tolhuisen

Product Design (BA)

Project

Destilleer Machine,

De Distileer machine is vorm gegeven om je eigen sterke drank te maken.
Alledaagse objecten en hun vormen heb ik vertaald in een functioneel ontwerp met onder andere keramiek roestvrijstaal rubber en hout.
Het destilleren van je eigen sterke drank is niet legaal, daarom is het niet toegestaan een werkende machine te verkopen. U kunt de set zelf compleet maken door een standaard pan aan te schaffen, dan kunt u beginnen met het maken van uw eigen sterke dranken. 

--

Barbecue Pot,

De barbecue pot is ontstaan uit de Guvec, een Turkse traditionele bereidingswijze. Een aardewerken schaal wordt gevuld met vlees en groentes en afgedicht met deeg en in de kolen van het vuur gegaard.
Mijn interesse werd gewekt door het functioneel gebruik maken van ingrediënten en het koken met open vuur.
Deze bereidingswijze heb ik vertaald in de Barbecue pot. Een pot die gevuld met ingrediënten afgedicht met een smaak makend ingrediënt op de barbecue geplaatst kan worden, daarnaast kan hij in de oven en zelf op een vlam verdeler op het gasfornuis.
Door het afdichten met bijvoorbeeld een halve citroen ontstaat een stoom cabine, door de stoom vermengd de smaak van de citroen in het gerecht.
De barbecue pot komt met twee recepten en via het blog bbq pot kunt u als gebruiker recepten toevoegen, maar natuurlijk ook gebruiken!
 

fotografie Anton Snijder

Over

Vormgeven voor mij is experimenteren met bestaande producten en objecten zoals bloempotten, pannen aluminium tape en dergelijke. Op deze manier herontdek ik traditionele bereidingswijzen en geef ik een andere visie op de functie en esthetiek van deze dagelijkse objecten en producten.

Mijn onderzoek start vaak vanuit een artikel uit een krant of magazine, wat mij uitdaagt onderzoek te doen.  Vanuit dit onderzoek maak ik experimentele installaties. Deze installaties geef ik vorm vanuit functie en esthetiek